Kuchnia

OGNISKO...

KOCIOŁEK,GRILL,OGNISKO-PRZEPISY I INFORMACJE

Zrazy wieprzowe duszone w kociołku na ognisku
- mięso wieprzowe ( ja miałam w kawałku) -0,5kg
- ogórki w occie – 4szt
- cebula – 2szt
- bulion – 1 szkl
- vegeta
- pieprz
- olej
- liście kapusty

Mięso pokroiłam w plastry i rozbiłam jak na kotlety. Posypałam vegetą, pieprzem i zawinęłam z cebulą i ogórkiem pokrojonymi w paski. Wszystkie zrazy obtoczyłam w oleju z każdej strony.
Jak zawsze na początku rozpalam ognisko na palenisku ogrodowym marki Farmcook
Następnie wyłożyłam kociołek w środku liśćmi kapusty
Kolejny krok to wyłożenie plastrów boczku wędzonego w środku kociołka. Kilka plastrów zostawcie na sam koniec żeby położyć na wierzch
Przygotowane zrazy wkładam do kociołka żeliwnego
Cebulę oraz ogórki które mi zostały również wrzucam do kociołka
Na sam wierzch układam plastry boczku
Całość zalewam bulionem i przykrywam liśćmi kapusty
Pokrywę kociołka zakręcam
I kociołek żeliwny marki Farmcook stawiam na palenisku
Zrazy duszę w kociołku dobrą godzinę
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation