Kuchnia

OGNISKO...

MISZ MASZ ZIEMNIACZANO-PAPRYKOWY

1 kg papryki czerwonej
- 40 dag boczku
- smalec
- 40 dag kiełbasy ''śląskiej''
- 3 cebule
- 3 pomidory
- 1 łyżka słodkiej papryki
- 1 mała łyżeczka ostrej papryki
- 1 łyżeczka majeranku
- 3 ząbki czosnku
- 1 srednia cukinia
- 0,5 kg ziemniaków
- 1l bulionu
- vegeta do smaku
Pomidory obrac ze skórki i pokroic na kawałki. Paprykę i boczek pokroic w paski a kiełbasę w talarki. Cebulę pokroić w grubą kostkę.Cukinie pokroić w talarki. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i wrzucić do garnka żeliwnego. Postawić garnek na wcześniej rozpalonym ognisku ( żar).Wszystko dusić przez 40 minut do godziny. Można zajrzeć w między czasie i ewentualnie jeżeli jest potrzeba dolać bulion lub przemieszać.
SMACZNEGO!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation