Kuchnia

Ciasta, ciasteczka

Ilość porcji: 2-3 porcje
Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 10 minut
Czas całkowity: 15 minut

Składniki:

1 szklanka mąki z ciecierzycy
½ łyżeczki soli himalajskiej
szczypta proszku dopieczenia
¼ szklanki wody
1 łyżeczka oleju kokosowego
1 łyżka siemienia lnianego
1 łyżka czarnego sezamu
Przygotowanie:

Piekarnik nagrzać do temperatury 200 ºC z funkcją grzania góra-dół.
W misce połączyć i dobrze wymieszać wszystkie suche składniki tj.: mąkę, proszek do pieczenia, sól, nasiona sezamu i lnu.
Do miski z mąką dodać wodę i roztopiony olej. Całość zagnieść na jednolite, zwarte ciasto.
Na stolnicę wyłożyć arkusz papieru do pieczenia, na niego wyłożyć przygotowane ciasto. Ponownie całość przykryć arkuszem i równo rozwałkować na grubość 3 mm.
Ostrym nożem wyciąć dowolne kształty. Całość przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Włożyć do piekarnika na 6-8 minut. UWAGA! pilnuj aby nabrały złotego koloru – szybko się przypalają.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation