Kuchnia

ciastka

Znikające wafelki

Składniki:
opakowanie wafli
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego, lub gotowa masa krówkowa
mały słoiczek powideł śliwkowych

Masą kajmakową smarować wafle (mleko w puszce należy gotować przez 3 godziny, dopiero przestygnięte otworzyć). Do tej pory byłam zwolenniczką przygotowywania masy w domu, ponieważ gotowe masy zwyczajnie mi nie smakowały, tak jak gotowana z mleka, ale w końcu znalazłam taką , która smakuje niemal identycznie. To masa firmy Gostyń, jeśli taką znajdziecie to polecam.

Jedną warstwę wafli posmarować powidłami śliwkowymi.

Jeśli lubicie wafle chrupkie, to właściwie są gotowe, można je kroić, a jeżeli wolicie miękkie - połóżcie na wierzchu wafli deseczkę kuchenną i odczekajcie kilka godzin.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation