Kuchnia

Żarełko

CZEKOLADOWA OWSIANKA Z MALINAMI

Składniki na 1 - 2 porcje:
⅔ szklanki płatków owsianych
2 szklanki mleka roślinnego lub wody
5 daktyli
szczypta soli

4 – 6 kostek gorzkiej czekolady
do podania: garść malin

Przygotowanie:
Dak­ty­le po­kro­ić na małe ka­wał­ki. Wszyst­kie skład­ni­ki owsian­ki poza cze­ko­la­dą wło­żyć do ron­del­ka i go­to­wać na nie­du­żym ogniu przez 5 – 8 minut, czyli do czasu, aż płat­ki zmięk­ną.
W mię­dzy­cza­sie po­sie­kać cze­ko­la­dę, dodać do ron­del­ka i in­ten­syw­nie mie­szać trzon­kiem łyżki, aż do roz­pusz­cze­nia. Go­rą­cą owsian­kę na­kła­dać do łyżek i po­da­wać z ma­li­na­mi.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation