Kuchnia

omomomom.

Majonez Wegański

SKŁADNIKI:
– 1 szklanka niesłodzonego mleka sojowego
– 1 szklanka neutralnego w smaku oleju (rzepakowy, słonecznikowy, z pestek winogron, ryżowy)
– 2 łyżki octu winnego lub jabłkowego
– 2 łyżeczki musztardy
– 1 płaska łyżeczka czarnej soli kala namak

WYKONANIE:
– w blenderze kielichowym umieścić wszystkie składniki prócz oleju. Miksować 1-2 minuty na najwyższych obrotach
– następnie nie przerywając miksowania dodawać cienką strużką olej. Masa zaczyna gęstnieć
– majonez przełożyć do słoika i wstawić do lodówki by bardziej zgęstniał
– jeżeli chcemy od razu otrzymać gesty majonez, dolejmy jeszcze 2-3 łyżki oleju
– majonez można też wykonać używając blendera ręcznego

http://weganon.pl/2017/03/ulubiony-majonez-weganski.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation