Kuchnia

Warzywa przetwory

Miętowa sałatka z truskawek, sera feta i czarnych oliwek

garść rukoli
100 g truskawek
6 czarnych oliwek
1 łyżka posiekanego szczypiorku
60 g sera feta
2 łyżki posiekanej świeżej mięty
miętowy winegret: 1 łyżka posiekanej mięty, 3 łyżki oliwy extra vergine, 1 łyżka miodu, 2 łyżki soku z cytryny, sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz

Wymieszać składniki miętowego winegretu. Rukolę ułożyć na półmisku, doprawić solą, pieprzem i wymieszać z 1 łyżką oliwy extra vergine. Dodać pokrojone truskawki, pokrojone czarne oliwki i posypać szczypiorkiem.
Kosteczki sera feta obtoczyć w pieprzu i pozostałych 2 łyżkach posiekanej mięty, dodać do sałatki. Polać winegretem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation