Kuchnia

zupy

Zupa na kurkach według Magdy Gessler

Potrzebujemy:
2 l wywaru mięsnego
300 g kurek
4 ziemniaki
1 marchewka
2 ząbki czosnku
1 liść laurowy
ziele angielskie
sól i pieprz
1 cebula
50 g masło

Sposób przygotowania:
1. Jajecznica z kurkami, kurki w śmietanie, pierogi z kurkami... Z kurkami wszystko się udaje. Ale najlepsza jest zupa!
2. Wywar wlać do garnka z obranymi, pokrojonymi ziemniakami, plastrami marchewki i czosnkiem. Dodać listek laurowy, ziele, sól i pieprz. Gotować 15 minut. W międzyczasie przygotować kurki: namoczyć w dużym naczyniu, dokładnie umyć, następnie rozłożyć na ręczniku papierowym i odczekać ok. 20 minut, aż wyschną. Na grubej patelni rozgrzać masło, wrzucić kurki, posolić i dodać posiekaną cebulę. Przygotowane grzyby dodać do zupy. Gotować ok. 10 minut. Zupę można zabielić śmietaną
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation