Kuchnia

ryby i owoce morza

Ryba w zalewie pomidorowej
1 kg mintaja,lub morszczuka

zalewa;
3 ,5 szklanki wody
0,5 szklanki octu
1 łyżka cukru
1 łyżka soli
2-3 cebule
0,5 szklanki oleju
4 łyżki dobrego koncentratu pomidorowego
3 liście laurowe
5 ziaren ziela angielskiego
7 ziaren pieprzu


Filety rybne osuszyć,doprawić solą i pieprzem,odstawić na 2 godzinki,pokroić na części i panierować w mące, jajku i bułce tartej.
Smażyć na oleju na złoty kolor,odsączyć z tłuszczu ręcznikiem papierowym.
Wodę zagotować z dodatkiem soli, cukru, octu i przypraw.
Cebulę pokroić w piórka i wrzucić do zalewy,po czym gotowac przez parę minut,dodając przecier pomidorowy i olej.
Rybę ułożyć w salaterce , zalać gorącą zalewą i odstawić na dwa dni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation