Kuchnia

słone

Składniki:

opakowanie muszli makaronowych ( u mnie 250 g)
puszka tuńczyka w oleju
papryka czerwona
por
cebula czerwona
puszka kukurydzy
szczypior
3 łyżki majonezu
2 łyżkI jogurtu naturalnego
łyżeczka musztardy
pieprz ziołowy, sól

Wykonanie:
Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę, siekamy drobno szczypior. Pora kroimy w cienkie talarki, które w trakcie mieszania powinny nam się rozpaść. Tuńczyka i kukurydzę odsączamy. Wszystkie składniki mieszamy razem. Z majonezu, jogurtu, musztardy i przypraw robimy sos. Mieszamy sos z resztą składników i odstawiamy na godzinę do lodówki.
Proponuję faszerować muszle dopiero przed podaniem, żeby makaron nie był zbytnio zeschnięty po długim leżakowaniu w lodówce.
Makaron gotujemy al dente, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Nadziewamy muszelki sałatką i gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation