Kuchnia

słone

Sałatka awokado z jajkiem - idealna przekąska

Składniki:
1 awokado
2 jajka ugotowane na twardo (5-6 minut)
1/2 średniej cebuli
2 ząbki czosnku
4 łyżki oliwy
2 szczypty soli morskiej
1 szczypta pieprzu czarnego
1 szczypta pieprzu cayenne
1 szczypta kurkumy
kilka listków świeżej natki pietruszki
1/2 cytryny
chleb pszenno-żytni z ziarnami (własny wypiek)

Wykonanie:
Obrane awokado i ugotowane jajka kroimy w małą kosteczkę, siekamy cebulkę, czosnek. Wszystko łączymy w misce dolewając oliwę i wyciskając sok z połowy cytryny. Przyprawiamy i na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki, układamy na kanapce i serwujemy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation