Kuchnia

supper_satiating

Parówki w cieście naleśnikowym

Składniki na 8 sztuk:

250ml mleka
250ml gazowanej wody mineralnej
3 jajka
225g mąki pszennej
pół łyżeczki soli
8 parówek cienkich
8 plasterków sera żółtego
bułka tarta
troszkę mleka


Sposób przygotowania:

Mleko, wodę i 2 jajka wymieszać trzepaczką. Dodać mąkę i zamieszać tak, aby nie powstały grudki. Dodać sól i wymieszać.
Na patelni o średnicy 28cm usmażyć naleśniki.
1 jajko rozkłócić na głębokim talerzu z mlekiem.
Na naleśniku ułożyć plaster sera i na niego położyć parówkę. Zwinąć w rulon.
Naleśniki obtoczyć w jajku i następnie w bułce tartej.
Smażyć na oleju do zrumienienia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation