Kuchnia

supper_satiating

Składniki: 2 bagietki (o długości 25 cm), 3 jajka, 3 plasterki szynki szwarcwaldzkiej, 3 łyżki szczypiorku posiekanego, ½ łyżeczki przecieru z chili (np. sambal oelek, pasta z chili) lub posiekana papryczka chili (bez pestek), 40 ml mleka, 60 g startego twardego koziego sera, ½ łyżeczki papryki (słodkiej, ostrej lub wymieszanej), sól, pieprz. Wykonanie: Środek obu bagietek wydrążamy. W tym celu wycinamy w bagietce rowek o przekroju litery V i podważając nożem, wyjmujemy środek. Powinny nam powstać dwie łódeczki – kajaki ;) Jajka wbijamy do miski i roztrzepujemy. Dodajemy posiekaną wędlinę, szczypiorek, przecier (lub posiekaną) chili i mieszamy. Dolewamy mleko. Dodajemy starty ser. Przyprawiamy solą, papryką i odrobiną pieprzu. Piekarnik nagrzewamy do 180°C, bagietki pieczemy 20- 25 minut, aż nadzienie się przyrumieni i zetnie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation