Kuchnia

grill

Sałatka z kapusty pekińskiej

Składniki
1/2 główki kapusty pekińskiej
1 mała puszka kukurydzy
1/2 strąka papryki czerwonej
1 pomidor
2 łyżki octu jabłkowego
4-5 łyżek oleju ryżowego
1/2 łyżeczki cukru
1/4 łyżeczki oregano
1/4 łyżeczki bazylii
1/4 łyżeczki czerwonej papryki
1/4 łyżeczki czosnku
1/4 łyżeczki suszonej natki pietruszki
sól, pieprz


Przygotowanie
Ocet, oliwę i przyprawy dokładnie łączymy.
Kapustę siekamy.
Kukurydzę odcedzamy z zalewy.
Paprykę kroimy w kostkę.
Pomidor kroimy w kostkę.
Wszystkie warzywa przekładamy do większej miski, polewamy sosem i dokładnie łączymy.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Przed podaniem lekko schładzamy.
Wyciągając z lodówki, ponownie mieszamy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation