Kuchnia

Przepisy

Zdrowa sałatka
SKŁADNIKI
1 żółta papryka
2 garście rukoli
garść kiełek słonecznika
1/3 szkl. pestek słonecznika
Sos:

1 łyżka posiekanej pietruszki
1 łyżka posiekanego koperku
1/2 cebulki
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego
odrobina cukru do smaku
przyprawy: sól, pieprz
Paprykę umyj i pokrój w kostkę. Rukolę i kiełki przepłucz pod wodą i osusz. Rukolę i kiełki ułóż na talerzach, dodaj paprykę i posyp pestkami słonecznika (pestki słonecznika możesz podsmażyć ok. 3 min na patelni, na 1 małej łyżce oleju). Przygotuj sos: ocet wymieszaj z oliwą, cebulkę obierz i pokrój w bardzo drobną kostkę. Koperek i pietruszkę drobno posiekaj i dodaj do sosu, dopraw solą, cukrem i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation