Kuchnia

KUCHNIA

KUCHNIA PEŁNA MAGII ...:

Sałatka z wędzonym kurczakiem

2 udka wędzone (ok. 50-60 dag przed obraniem)
1 słoiczek selera konserwowego
1 puszka kukurydzy
15 dag żółtego sera
5 jajek
majonez, jogurt (1:1)
sól, pieprz



Udka obieramy, mięso kroimy w kostkę. Jajka gotujemy, obieramy, kroimy w kostkę. Seler i kukurydzę odsączamy z zalewy. Ser żółty ścieramy na tarce do warzyw na dużych oczkach (możemy oczywiście również pokroić go w kostkę). Wszystkie składniki sałatki przekładamy do miski, dodajemy sos i dokładnie mieszamy.
Sos: łączymy majonez z jogurtem w proporcji 1:1, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Nie musimy przesadzać z jego ilością ponieważ składniki są dość wilgotne. Gotową sałatkę odstawiamy w chłodne miejsce na około 1-2 godziny aby składniki „przeszły” smakiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation