Kuchnia

SALATKI I SUROWKI

Roladki z roszponką i suszonymi pomidorami

Składniki:
1 opakowanie mieszanki sałat
1 cukinia
1 słoik suszonych pomidorów w oleju
1 ogórek
50 g ziaren słonecznika i dyni
1 czerwona cebula
200 ml jogurtu
1 łyżka majonezu
2 ząbki czosnku
kilka goździków lub wykałaczki
przyprawy do smaku: sól, pieprz kolorowy, pieprz cayenne

Z mieszanki sałat wybrać listki roszponki. Cukinię umyć, osuszyć i pokroić wzdłuż na cienkie plastry, następnie lekko grillować (np. na patelni do grillowania). Na przestygniętych plastrach cukinii ułożyć listki roszponki i pokrojone w paski: pomidory z zalewy, ogórki, czerwoną cebulę. Zawinąć w roladki. Roladki ułożyć na pozostałej sałacie, na koniec posypać ziarnami i podawać z sosem.

Przygotowanie sosu:
Do jogurtu dodać 1 łyżkę majonezu, wyciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy i dokładnie wymieszać.

http://glow.pl/styl-zycia/kuchnia/roladki-z-cukinii-w-trzech-wersjach/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation