Kuchnia

⇒ RÓŻNOŚCI z DOBREJ KUCHNI » ☕️ …✽

Od czasu do czasu

Na co dzień taki zestaw to prawdziwe szaleństwo i bomba kaloryczna... Jednak raz na jakiś czas, przy większych mrozach, pozwól sobie na takie łakomstwo.

Śniadanie angielskie - fasola, boczek i jajko

1 jajko
1/3 puszki fasolki w sosie pomidorowym
4 plastry bekonu
1 frankfurterka lub 1 drobno mielona kiełbaska wieprzowa albo 2 kiełbaski Pork Sausages
1-2 kromki pieczywa tostowego
sól
pieprz

Fasolkę z sosem przełóż z puszki do rondla i podgrzej. Obok na rozgrzanej patelni ułóż kilka plasterków bekonu i kiełbaski. Smaż składniki z obu stron. Gdy się zrumienią, przesuń je, a w wolne miejsce wbij jajko tak, by żółtko zostało nienaruszone. Jajko smaż, aż białko się zetnie i lekko zarumieni (jajko sadzone). Zdejmij z patelni i podawaj z pieczywem tostowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation