Kuchnia

Kulki mocy i praliny

###Kuleczki z masła orzechowego, daktyli i ekspandowanej jaglanki
Ingredients
12 miękkich daktyli
5 niesiarkowanych suszonych moreli ( można zamienić na daktyle)
1 czubata łyżeczka kakao
4 łyżki masła orzechowego
4 łyżki ekspandowanej jaglanki
pół tabliczki gorzkiej czekolady

Instructions
1.Daktyle, morele i kakao umieścić w robocie kuchenny, i zmiksować na gładką masę, dodać masło orzechowe i miksować aż całość się połączy w lepką kulę.
2.Dodać jaglankę i wmieszać (pulsacyjnie mikserem albo za pomocą łyżki).
3.Masa powinna być zwarta ale przez jaglankę może się lekko kruszyć,
4.Ręką trzeba ulepić kulki wielkości orzecha włoskiego, ugniatając w ręku żeby były zwarte.
5.Odłożyć do lodówki na minimum godzinę.
6.Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. Za pomocą łyżki oblać każdą kuleczkę czekoladą.
7.Odstawić do lodówki żeby czekolada stężała.
8.Przechowywać w lodówce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation