Książka

Mięsa

Kotlety drobiowe z serem

Składniki:
2 filety z piersi kurczaka,
3 jajka,
300 g żółtego sera w kostce,
sól, pieprz,
1/2 łyżeczki ostrej papryki,
łyżeczka ziół prowansalskich,
1/2 łyżeczki bazylii,
ząbek czosnku,
7 łyżek mąki pszennej,
cebula,
olej rzepakowy do smażenia,
1/2 pęczka natki pietruszki.

Przygotowanie:
Filety umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do mięsa. Wbić jajka, dodać mąkę, pokrojoną w kosteczkę cebulę i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i przyprawy. Dobrze wymieszać. Przykryć i wstawić na godzinę do lodówki.
Następnie kłaść łyżką na patelnię, na mocno rozgrzany olej tworząc małe kotleciki i smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć na ręczniku papierowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation