Książka

Mięsa

Schab z szynkowara

Składniki:
1 kg schabu
MARYNATA:
1-2 liście laurowe
1 łyżeczka ziela angielskiego
3 ząbki czosnku
3 łyżeczki papryki słodkiej
2 łyżeczki majeranku
1 łyżeczka jałowca
1 łyżeczka cukru
1 łyżka soli peklowej
0,5 - 1 litr wody

Sposób przygotowania przepisu:

Schab z szynkowara

Wszystkie składniki marynaty, oprócz wody, umieścić w moździerzu lub blenderze i rozetrzeć. Wodę zagotować i połączyć z roztartymi ziołami. Wystudzić i włożyć cały kawałek schabu. Odstawić w chłodne miejsce na 3 dni. Po tym czasie wyjąć mięso z zalewy i umieścić w szynkowarze z folią. Parzyć w 80*C przez 2 godziny. Wystudzić i wstawić do lodówki na ok 10godz. Wyjąć z szynkowara, usuwając folię.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation