Kuchnia

mięsa

Gulasz węgierski.

Składniki:
•kilogram wołowiny z udźca
•3 cebule
•olej
•3 ząbki czosnku
•30 dag pieczarek
•czerwona i zielona papryka
•litr bulionu warzywnego z kostki
•łyżka mielonej papryki
•liść laurowy
•majeranek
•pieprz, sól
•ziele angielskie
•5 łyżek koncentratu pomidorowego

Sposób przygotowania:
Mięso pokrój w dużą kostkę, podsmaż na oleju, przełóż do rondla. Na tym samym tłuszczu podsmaż posiekane cebule i czosnek, dodaj do mięsa. Osobno usmaż pokrojone pieczarki i paprykę, dodaj do mięsa. Wlej bulion, dodaj przyprawy. Gotuj ok. 1 godz. na małym ogniu, często mieszając. Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj i duś jeszcze 10 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation