Kuchnia

mięsa

Kuchnia indyjska przepisy - kurczak

Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka, 2 papryki, 1 cukinia, 2-3 łyżeczki ostrej papryki, 1 łyżeczka słodkiej papryki, sól, pieprz, 2 łyżki curry, 4 łyżki majonezu, 4 łyżki ketchupu

Piersi z kurczaka płuczemy, osuszamy, a następnie kroimy w dużą kostkę. Oprószamy je solą i pieprzem, słodką i ostrą papryką, dokładnie mieszamy. Układamy je w dużym naczyniu żaroodpornym cienko wysmarowanym masłem. Mięso posypujemy curry. Z papryki usuwamy gniazda nasienne. Warzywa kroimy w kostkę i wykładamy je na mięso. Ketchup mieszamy z majonezem aż do uzyskania kremowej konsystencji. Przygotowanym sosem polewamy warzywa. Zapiekamy około 1 godziny w 180 stopniach. Jeżeli danie zacznie się rumienić należy je przykryć. Podajemy z ryżem, makaronem lub pieczywem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation