Kuchnia

PYSZNIE wieczorem

Surówka obiadowa z zielonej sałaty, jabłka i słonecznika

Składniki:
1 duża zielona sałata
1 duży por (biała część)
1 średnie jabłko
kilka kropel soku z cytryny
¾ szklanki łuskanego słonecznika
pęczek szczypiorku
2 łyżki oliwy z oliwek
oregano
rozmaryn
majeranek
sól ziołowa
pieprz cytrynowy

Przygotowanie:
Zieloną sałatę opłukać, osuszyć i porwać na kawałki. Por (białą część) opłukać i pokroić w półplasterki. Jabłko obrać, opłukać, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Szczypiorek opłukać, osuszyć i drobno pokroić. Do dużej miski przełożyć zieloną sałatę, por, jabłko, słonecznik i szczypiorek. Dodać oliwę z oliwek, szczyptę oregano, rozmarynu i majeranku. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku solą ziołową i pieprzem cytrynowym. Schłodzić w lodówce. Surówkę można podawać jako dodatek do drugiego dania lub jako dodatek do potraw z grilla. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation