Kuchnia

PYSZNIE wieczorem

SKŁADNIKI (Na 1porcję)

SAŁATA LODOWA / MASŁOWA kilka liści / 50 g

JAJKO 1 sztuka / 60 g

CEBULA CZERWONA ½ małej / 20 g

OGÓRKI GRUNTOWE małe 2 sztuki / 80 g

RZODKIEWKA 1 główka / 10 g

Dressing:

OLIWA Z OLIWEK / OLEJ ARGANOWY 1 łyżka / 12 g

OCET RYŻOWY / OCET JABŁKOWY / OCET WINNY 1 łyżeczka / 5 g

SÓL / SOS SOJOWY, PIEPRZ do smaku

WYBRANE ŚWIEŻE ZIOŁO (lubczyk, pietruszka) kilka listków, poszarpanych, drobno poszatkowanych

CUKIER TRZCINOWY 1 łyżeczka / 5 gram

WYKONANIE:

Gotujemy jajko na półtwardo. W szklance mieszamy składniki na dressing. Wszystkie warzywa płuczemy, kroimy na plastry. Sałatę układamy na talerzu. Następnie pozostałe warzywa: ogórki, rzodkiewkę, cebulę. Na końcu kładziemy obrane i pokrojone jajko, skrapiamy dressingiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation