Kuchnia

Kulinaria

Mazurek serowy

masa serowa:
Cukier wanilinowy 1opakowanie
jajko 3 sztuki
cukier 0,75 szklanki
ser biały 500 g
ciasto:
Proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
masło 200 g
mąka 2 szklanki
cukier puder 100 g
żółtko 3 sztuki

Zmiel ser, ubij pianę z białek. Żółtka utrzyj z Cukrem wanilinowym, cukrem i zmielonym serem.Na koniec dodaj ubitą pianę z białek i połącz z masą serową.

Masło posiekaj z mąką, cukrem pudrem i Proszkiem do pieczenia. Dodaj żółtka, zagnieć ciasto i wstaw na 2 godz. do lodówki.
Następnie rozwałkuj i przełóż na wysmarowaną tłuszczem blachę.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C i piecz przez 10 minut.
Następnie masę serową wyłóż na ciasto i piecz w temperaturze 170°C przez 35 minut.
Po upieczeniu posmaruj polewą czekoladową.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation