Kuchnia

marynowanie

Jarzynka z buraków z jabłkami - Proste i Smaczne Przepisy

Składniki:
2 kg buraków
200g cebuli
3-4 łyżki oleju
1 kg jabłek odmiany szara reneta
ok 1,5 łyżeczki soli
ok 2 łyżki octu jabłkowego
ok 2 łyżki cukru trzcinowego demerara
Buraki umyć i ugotować lub upiec w łupinach do miękkości. Wystudzić i obrać ze skórki a następnie zetrzeć na grubej tarce. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na szklisto na oleju. Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i zetrzeć na grubej tarce.
Wymieszać razem buraki, jabłka i cebulę (dodając olej ze smażenia cebuli). Doprawić całość cukrem, solą i octem jabłkowym. Krótko razem zagotować, a następnie przekładać do słoików, i pasteryzować 30 minut.
Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation