Kuchnia

Przepisy

Kotlety schabowe nadziewane pieczarkami | Kwestia Smaku

SKŁADNIKI

500 g pieczarek
2 cebule
2 łyżki oleju
2 łyżki masła
1 kg schabu
oraz: jajko, bułka tarta, olej do smażenia, sól, pieprz
DODAJ NOTATKĘ
PRZYGOTOWANIE

Pieczarki pokroić w kostkę lub na plasterki. Cebulę pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać olej, włożyć pieczarki i cebulę, smażyć na większym ogniu aż pieczarki lekko się zrumienią a płyn całkowicie odparuje. Na koniec dodać masło, doprawić solą oraz pieprzem.
Schab pokroić na cienkie kotlety, rozbić je jeszcze bardziej tłuczkiem, doprawić solą i pieprzem. Na każdy kotlet nałożyć farsz z pieczarek, złożyć na pół, obtoczyć w jajku i bułce tartej, a następnie usmażyć na złoty kolor.
PROPOZYCJA PODANIA

młode ziemniaki / młoda kapusta / fasolka szparagowa w sosie pomidorowym
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation