Kuchnia

słodkości 3

pischinger
przepis na czekoladowy pischinger
100g gorzkiej czekolady
100g masla
100g cukru
2 zoltka
100g mielonych orzechow wloskich
4-5 duzych wafli
polewa: 75g gorzkiej czekolady i 35g masla
do posypania: 50g orzechow wloskich

czekolade i maslo roztapiam w kapieli wodnej, a zoltka ucieram z cukrem (drobny krysztal) na idealnie biala mase. mase czekoladowa lacze z zoltkowa i bardzo dokladnie mieszam, dodaje mielone orzechy. nastepnie masa smaruje krazki wafli (4-5 krazkow, w zaleznosci od gestosci masy, co zalezy w duzej mierze od wielkosci zoltek i tego jak drobno zmielilam orzechy). wafle zawijam w papier, przykrywam obciazona deseczka, odstawiam w chlodne miejsce na 12 godzin. po tym czasie czekolade i maslo na polewe roztapiam w kapieli wodnej i oblewam polewa wafel, posypuje posiekanymi orzechami. czekoladowy wafel, taki mial byc!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation