DIY - zrób to sam

wypieki

Pyszny czarny biszkopt z kremem budyniowym(duża blacha) - przepis ze Smaker.plcioci.
Składniki
biszkopt:8 jajek,
2 szklanki cukru,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 szklanka mąki,
1 szklanka kakao.
krem budyniowy:2 szklanki mleka,
2 budynie waniliowe(po 40 g),
pół szklanki cukru,
1 kostka margaryny.
5-6 os.
60 min
łatwe
tanie
Przygotowanie
wykonanie biszkopta:Jajka z cukrem zmiksować na pulchną masę, dodać resztę składników, zmiksować. Do dużej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia wlać ciasto. Wstawić do piekarnika nastawionego na 180 stopni piec 35 minut(ja sprawdzam patyczkiem). Przepis na ten biszkopt mam od mojej cioci Barbary, udał mi się za pierwszym razem.Po upieczeniu przekroić biszkopt na pół, nasączyć kawą rozpuszczalną(2 łyżki kawy rozpuszczalnej na szklankę wody), położyć krem, przykryć drugim kawałkiem ciasta, również go nasączyć, polać polewą czekoladową. Wstawić do lodówki na noc.

Komentarze

Agnieszka Anna 3 lata temu
Na kwadratową blaszkę
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation