Kuchnia

COŚ NA ZĄB DO PRACY

PLACUSZKI KUKURYDZIANE.

CO BĘDZIE POTRZEBNE (4 PLACKI)

KUKURYDZA Z PUSZKI
PÓŁ MAŁEJ CEBULI CZERWONEJ
JAJKO
MĄKA PEŁNOZIARNISTA (WYMIESZANA ZE SZCZYPTĄ PROSZKU DO PIECZENIA)
SEREK WIEJSKI LIGHT
1/3 SZKLANKI CHUDEGO MLEKA

Na początek kroimy cebulę w kostkę i wrzucamy do miski. Dodajemy osączoną kukurydzę, mąkę oraz jajko. Na rozgrzanej patelni (z dodatkiem bardzo małej ilości oleju najlepiej w spray’u) smażymy 4 małe placuszki. Około 3 minut z każdej strony. Po tym czasie gotowe placki zdejmujemy z patelni (możemy najpierw położyć je na ręcznik papierowy)kładziemy na talerz i na górę nakładamy serek wiejski. Placuszki możemy wykonać wieczorem i następnego dnia wziąć ze sobą do pracy. Smakują na ciepło oraz na zimno.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation