Inne

♥ Archi ♥, architecture, Architektura

Gulasz z żołądków drobiowych - PrzyslijPrzepis.pl

Rozgrzewający gulasz w sosie pomidorowo-paprykowym, świetny na chłodne dni.

90min

Składniki
75 dag. żołądków drobiowych
1 cebula
1 łyżeczka słodkiej papryki
3 łyżeczki przecieru pomidorowego
1 łyżka mąki
szczypta ostrej papryki
sól, pieprz, cukier
Sposób przygotowania przepisu:

Gulasz z żołądków drobiowych

1. Żołądki oczyścić, opłukać, odgotować, odcedzić. Przełożyć do garnka zalać gorącą wodą, posolić i ugotować do miękkości wraz z pokrojoną cebulą. Wyjąć żołądki i każdy pokroić na 2-3 części. Do wywaru dodać paprykę (słodką i ostrą), przecier pomidorowy, doprawić solą, pieprzem i odrobiną cukru. Chwilę pogotować. Mąkę rozrobić z wodą i zaciągnąć sos- przegotować. Włożyć żołądki, żeby przeszły sosem. Podawać z ziemniakami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation