Kuchnia

Wegańsko/Wegetariańsko

Rozgrzewająca fit zupa brokułowa – idealna na zimę
SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 2 PORCJE)
1 średniej wielkości brokuł
1 marchewka
2 ząbki czosnku
1 mała cebula
1 łyżka śmietany 12% lub jogurtu greckiego
oliwa z oliwek
posypka: płatki migdałowe, pestki ze słonecznika
przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, chili, sól, pieprz, kolendra nasiona
INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA
1
Brokuł umyj i pokrój na kawałki. Marchewkę obierz i pokrój w kostkę.
Warzywa ugotuj z liściem laurowym i zielem angielskim.

2
Cebulę pokrój w kostkę i podduś na oliwie; kiedy się zeszkli, dodaj obrane i pokrojone w plasterki 2 ząbki czosnku. Smaż chwilę, aż uwolni aromat.

3
Gdy warzywa staną się miękkie, usuń dodane wcześniej przyprawy i dopraw cebulą, czosnkiem, pieprzem oraz solą, i zmiksuj/zblenduj na gładki krem.

4
Zupę krem dopraw jeszcze chili oraz kolendrą, dosól, dopieprz i dodaj łyżkę śmietany/jogurtu greckiego.

5
Upraż migdały oraz pestki ze słonecznika i posyp nimi danie. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation