Kuchnia

włoskie

Recipe: Creamy Pesto Cavatelli with Spinach, Zucchini, & Tomatoes - Blue Apron


makaronu Cavatelli
2 ząbki czosnku
1 Cukinia
10 dag szpinaku
½ lb Pomidory koktajlowe
ser
⅓ filiżanka Basil Pesto
¼ łyżeczki suszonej kruszonej papryki czerwonej
Podgrzać średni garnek solonej wody do wrzenia na wysokim poziomie. Umyj i osusz świeże produkty. Ćwiartuj cukinię wzdłuż, a następnie cienko przekrój poprzecznie. Jeśli to konieczne, obrać czosnek, a następnie zetrzeć. Ćwierć pomidorów; umieść w misce i dopraw solą i pieprzem. Wymieszać.
Dodaj makaron do garnka z wrzącą wodą. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, od 9 do 11 minut, lub aż do al dente (wciąż lekko zwartego do ugryzienia). Zachowując ½ szklanki wody do gotowania makaronu, dokładnie odcedź.
Podczas gotowania makaronu, na dużej patelni podgrzej oliwę z oliwek na średnim poziomie do gorąca. Dodaj pokrojoną w plasterki cukinię na równą warstwę. Gotuj, bez mieszania, 3-4 minuty lub do momentu, gdy lekko się zrumienią. Dodaj posiekany czosnek i tyle płatków czerwonej papryki, ile chcesz, w zależności od tego, jak pikantne powinno być danie. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj, często mieszając, 2 do 3 minut lub do momentu delikatnego zmiękczenia. Wyłącz ciepło i dopraw solą i pieprzem do smaku.
Dodaj ugotowany makaron, szpinak, pomidory sezonowe, ser i połowę zarezerwowanej wody do gotowania makaronu na patelnię gotowanej cukinii. Gotować na średnim ogniu, energicznie mieszając, od 1 do 2 minut, aż do całkowitego połączenia, a szpinak zmięknie. Zamieszaj pesto (jeśli makaron wydaje się suchy, stopniowo dodaj pozostałą wodę do gotowania, aby uzyskać pożądaną konsystencję). Wyłącz ciepło i dopraw solą i pieprzem do smaku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation