Kuchnia

sałatki i surówki

Pyszna sałatka z makaronu ryżowego, kukurydzy i ogórków konserwowych

200 dag makaronu ryżowego
4 średnie ogórki konserwowe
puszka kukurydzy
1/2 laski selera naciowego
1/2 małego pęczka koperku
2 łyżki majonezu
sól
pieprz


Przygotowanie
Makaron ryżowy gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i przelewamy zimną wodą, żeby się nie skleił.
W czasie, gdy makaron nam się gotuje przygotowujemy reszte składników. Kukurydze odcedzamy z zalewy i przekładamy do garnka. Dodajemy posiekane w kosteczkę ogórki konserwowe.
Laskę selera naciowego obieramy z włókien, następnie kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Wszystko przekładamy do miski.
Do tak przygotowanych składników dodajemy ugotowany i odcedzony makaron ryżowy 2 łyzki majonezu i posiekany koperek.
Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko starannie mieszkamy i wkładamy do lodówki - do schłodzenia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation