Kuchnia

delights

Ziemniaczki

Składniki:
1 szklanka rodzynek
1 szklanka łuskanych orzechów włoskich
skórka z 1 pomarańczy
2 łyżki miodu
Nasiona sezamu, rozdrobnione orzechy kokosowe, kakao w proszku do obtaczania

Wykonanie:

Zmiel orzechy w blenderze i umieść je w misce lub na talerzu takim, byś mógł łatwo wymieszać składniki. Zetrzeć skórkę na drobnej tarce. Zsiekaj rodzynki w blenderze lub ręcznie, a następnie dodaj miód i skórkę; mieszaj, aż do uzyskania gładkiej pasty. Dodaj pastę do miski z orzechami i wymieszać widelcem. Mokrymi rękami, masę kształtuj w kulki i otocz je w kokosie, kakao lub sezamie. Ciasteczka zostaw na 2-3 godziny w lodówce, żeby stężały.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation