Kuchnia

zaczarowana kuchnia

Śniadaniowe burrito, czyli wrap z jajecznicą - Moje Bistro - Blog Kulinarny

Przepis

Porcji: 2

Składniki

2 tortille
4 jajka
3 garście szpinaku szczypta soli
1 ząbek czosnku
pieprz świeżo mielony
2 szczypty soli
4 plastry szynki z indyka
1 plaster sera gouda
1 płaska łyżeczka masła
kilka kropel oliwy

Przygotowanie

Drobno posiekany ząbek czosnku zrumień na maśle, następnie dorzuć szpinak i podduś ok 1 minuty, cały czas mieszając. Ma on tylko lekko zwiędnąć. Na osobnej patelni z nieprzywierającą powłoką rozgrzej kilka kropel oliwy, wrzuć rozbełtane jajka, dopraw solą i pieprzem, pozwól im się ściąć. Na środek każdego placka ułóż połowę szpinaku, połowę jajecznicy, po 2 plastry szynki, a na koniec po pół plasterka sera żółtego. Zawiń boki i ściśle zwiń tortille w rulon. Wrzuć na rozgrzaną patelnię grillową i podpiecz 1 minutę z każdej strony. Przekrój i podawaj.

Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation