Kuchnia

ciasta

Ciasto dyniowe farmera

Keksówka 25x12 cm:

2 szklanki mąki,
3/4 szklanki cukru brązowego,
1 szklanka posiekanych orzechów włoskich,
1/2 szklanki rodzynek,
1,5 łyżeczki sody,
1,5 łyżeczki mielonego cynamonu,
3/4 łyżeczki mielonych goździków,
1/2 łyżeczki mielonego imbiru,
szczypta soli,
3 jajka,
1 szklanka puree z dyni,
2/3 szklanki oleju


Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Mąkę przesiewamy i mieszamy z przyprawami, cukrem i solą. Dodajemy bakalie, mieszamy. W oddzielnej misce mieszamy mokre składniki. Dodajemy do suchych, krótko mieszamy. Przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 65-70 minut do "suchego patyczka", studzimy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation