Kuchnia

FIT

ZAPIEKANA OWSIANKA SZARLOTKOWA | Kuchnia MagdaLeny

Składniki:
2 jajka
1 szklanka mleka
2 szklanki płatków owsianych
2-3 łyżki miodu
1 łyżeczka cynamonu
1 duże jabłko



Wykonanie:

Jabłko myjemy, obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Jajka rozbełtujemy i łączymy z mlekiem. Następnie dodajemy miód, cynamon i płatki owsiane. Mieszamy i odstawiamy na kilka minut, by płatki spęczniały. Na końcu dodajemy starte jabłko i wszystko dokładnie mieszamy łyżką. Masę wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (średnica około 18 cm). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-25 min.
Podajemy na ciepło lub na zimno.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation