Kuchnia

ŁASUCHOWO

Kruche babeczki z pastą twarogowo - rybną

Składniki na ciasto:

250 g mąki pszennej
125 g margaryny Palma z Kruszwicy
1 jajko
1/2 łyżeczki czarnuszki
1/3 łyżeczki soli
Z podanych składników zagnieść ciasto - nie wyrabiać go zbyt długo. Przygotowane ciasto uformować w kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut.

Po tym czasie ciasto wyjąć z lodówki. Z kuli odrywać po kawałku ciasta i każdy kawałek cienko rozwałkować. Następnie rozwałkowanym ciastem wyklejać foremki. Ciasto docisnąć do formy, a jego nadmiar oderwać.

Piec w temperaturze 200°C, przez około 15-20 minut, aż będą złotobrązowe. Wystudzić.

Składniki na nadzienie:

200 g białego sera tłustego
200 g wędzonej makreli
1 mała cebula
szczypiorek
1 średni ogórek kiszony
do smaku: sól, pieprz, chili
Makrelę obrać ze skóry i ości, a mięso przełożyć na talerz i rozdrobnić widelcem. Ser rozdrobnić widelcem lub zetrzeć na tarce. Ogórek pokroić w drobną kostkę. Cebulę i szczypiorek drobno pokroić. Wszystkie składniki połączyć i dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i chili.

Przygotowaną pastę przy pomocy szprycy nakładać do upieczonych, kruchych babeczek.

Smacznego:-)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation