Kuchnia

ŁASUCHOWO

Pieczona biała kiełbasa zawijana w boczek z cebulką. Przepis na Wielkanoc

Bardzo prosty, a zarazem efektowny i pyszny sposób na przyrządzenie białej kiełbasy. Zawinięta w boczek i upieczona razem z cebulką na pewno zrobi furorę na wielkanocnym stole.

Przepis na pieczoną białą kiełbasę z boczkiem i cebulką

Składniki: około 8-10 białych kiełbas, tyle samo plasterków dobrego boczku wędzonego, 2-3 cebule.

Jak zrobić białą kiełbasę pieczoną?

Każdą kiełbasę obwiń plasterkiem boczku, ułóż w naczyniu do zapiekania.
Cebulę obierz, rozkrój na cztery części, rozłóż pomiędzy kiełbasami.
Piecz w temperaturze 200 stopni przez około 40 min. – aż boczek ładnie się zrumieni.


Rada: pieczoną kiełbasę podaliśmy z domowym chrzanem tartym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation