Kuchnia

kuchnia

Roladki schabowe z pieczarkami i cukinią

4 plastrów schabu bez kości
pieprz czarny mielony
250 g pieczarek
3 łyżki oliwy
nieduża cukinia
marchewka
przyprawa ziołowa
Marchew i cebulę obrać a potem umyć. Marchew, cukinię i pieczarki zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w plasterki i posiekać. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić przygotowane składniki podsmażyć farsz a potem doprawić do smaku i przestudzić.

Schab umyć, osuszyć i pokroić na 5 grubych plastrów i rozbić cienko tłuczkiem do mięsa.. Posolić i oprószyć pieprzem. Na każdy płat schabu nałożyć porcję farszu, rozsmarować po mięsie i zwinąć w roladę. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem a na nie zetrzeć masło i ser na tarce o drobnych oczkach i oprószyć papryką.

Tak przygotowane roladki przykryć pokrywką, naczynie wstawić do piekarnika. Nastawić temperaturę na 200 stopni a gdy piekarnik się nagrzeje piec 25 minut. Potem zdjąć pokrywkę i podpiec do zrumienienia się wierzchu roladek około 3 minuty. Podawać na gorąco z dowolnymi dodatkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation