Kuchnia

Zupy

Gazpacho jedzone bułką;))


Składniki: bułka pełnoziarnista/2 kromki chleba, 3-4 ząbki czosnku, 4 łyżki dobrej oliwy, trzy papryki, trzy duże pomidory, biała cebula, dwa małe ogórki, 2-3 łyżki octu winnego (ja użyłam sosu z granatów), sól i pieprz.



Sposób: odkrawamy kromkę z bułki i zostawiamy na później. Resztę bułki rwiemy na małe kawałki i wrzucamy do blendera z czosnkiem oraz oliwą. Miksujemy, odstawiamy. W międzyczasie siekamy po garści papryki, ogórków i cebuli w kosteczkę, która później posłuży do ozdoby chłodnika. Resztę papryki, ogórków i cebuli kroimy niedbale na mniejsze kawałki i miksujemy razem z pokrojonymi byle jak pomidorami. Dodajemy mieszankę bułki i czosnku i miksujemy jeszcze raz. Do zupy dodajemy ocet (albo rewelacyjny sos z granatów). Koniecznie wstawcie ją przed jedzeniem na parę dobrych godzin do lodówki, bo się pięknie przemaceruje i elegancko ochłodzi. Przed podaniem doprawcie solą i pieprzem. Resztę bułki maczać w zupie i jeść bez łyżki;)) Pyszności.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation