Kuchnia

coś na ząb

Muszle makaronowe nadziewane pastą z wędzonego łososia • Domowe Potrawy,

(20 sztuk)

Składniki:

– 20 muszli makaronowych conchiglioni

– 150 g wędzonego łososia

– 150g serka śmietankowego naturalnego

– 3 jajka ugotowane na twardo

– 1 łyżka majonezu

– 1 łyżeczka musztardy

– 1 łyżeczka soku z cytryny

– sól, pieprz

– posiekany szczypiorek

▌JAK ZROBIĆ MUSZLE MAKARONOWE NADZIEWANE PASTĄ Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA?
Muszle ugotować w osolonym wrzątku al dente, przecedzić, przelać zimną wodą i wyłożyć na talerz. W misce zmieszać ze sobą serek śmietankowy, pokrojonego łososia i jajka starte na tarce o małych oczkach. Doprawić pastę majonezem, musztardą sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem.

Ugotowane, ostudzone muszle nadziewać pastą. Ułożyć na talerz i posypać szczypiorkiem. Muszle makaronowe nadziewane pastą z wędzonego łososia podawać jako przystawkę na zimno na wszelkich przyjęciach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation