Kuchnia

Kuchnia - przepisy i nie tylko

Kwaśnica

1 kg kiszonej kapusty, ok 60 dag żeberek wieprzowych, ziemniaki 6 średnich sztuk, cebula duża, ziele angielskie, liście laurowe, kminek, majeranek

W 3,5 l garnku nastawiłam wywar na żeberkach które wcześniej poporcjowałam i obsmażyłam na suchej patelni na rumiano. Żeberka gotowałam ok 45 min - do miękkości mięsa z dodatkiem 3 kulek ziela angielskiego, 3 liści laurowych, łyżeczki soli. Gdy mięso sie ugotowało dodałam pokrojone w grubą kostkę ziemniaki - gotowałam ok 10 min.

Kapustę kiszoną do zupy ugotowałam osobno. Do gotującej sie kapusty dodałam łyżkę nasion kminku ( można pominąć ), 2 łyżki majeranku, 4 ziela angielskie, 4 liście laurowe i zarumienioną na tłuszczu który wytopił sie z żeberek pokrojoną w kostke cebule. Ugotowana kapustę połączyłam z wywarem. Gotowałam całość ok 5 minut. Dosmaczyłam solą, pieprzem i roztartym w dłoniach majerankiem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation