Kuchnia

na szum w głowie

Malibu

Składniki:

15 dag wiórek kokosowych
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
0,5 l wódki czystej


Wiórki wsypać do 1,5-litrowego słoja, zalać wódką i odstawić na kilka dni (ok.5 dni do tygodnia) żeby alkohol przeszedł kokosem. Alkohol ma być szczelnie zamknięty żeby nie wywietrzał. Od czasu do czasu wstrząsnąć. Po kilku dniach wiórki odsączyć przez gazę. Oba rodzaje mleka w osobnym naczyniu połączyć ze sobą, po czym wymieszać z płynem alkoholowym. Przechowywać w lodówce. Podawać schłodzone.
Rada: Odsączone wiórki nie wyrzucać! Można je wykorzystać do ciasta Rafaello, Alkoholika lub zrobić trufelki kokosowe.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation