Kuchnia

fit ,smaczniutki..

Muffiny Jagodowe:


Składniki:

2 szklanki mąki

3/4 szklanki cukru

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/3 szklanki oleju

1 jajko

1 białko

1 szklanka mleka

1 szklanka jagód

+ na polewę: biała czekolada, 2 łyżki mleka, 2 łyżki masła



Przygotowanie:

Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać. W innym naczyniu wymieszać jajka, olej, mleko.

Wlać mokre składniki do suchych. Wymieszać. Dodać jagody, lekko przemieszać. Wysmarować

formę do muffin masłem. Wlać ciasto prawie do końca wysokości formy. Piec w 180 stopniach

przez około 20 minut, aż nabiorą koloru.

Rozpuścić czekoladę w garnku, postawionym na drugim garnku z wodą. Dodać mleko i masło.

Zimne muffinki wyjąć z formy nożem. Polać muffinki czekoladą.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation