Kuchnia

foods & drinks

naleśniki z nadzieniem szpinakowym z serem feta

czas przygotowania: 30 minut
ilość: 3-4 porcje

składniki:
- 1/2 kg szpinaku, najlepiej świeżego,
- bulionetka bulion drobiowy knorr
- szklanka mleka
- sos w słoiku spaghetti toscana knorr
- 2 jaja
- 2 żółtka
- 200 gramów sera feta
-120 gramów mąki
- 30 mililitrów oleju
- 150 gram pomidorów typu sherry
- 3 stuki szalotki
- 3 ząbki czosnku
- sól, ostra sproszkowana papryka
- olej lub inny tłuszcz do smażenia

przygotowanie:
1. aby przygotować naleśniki z nadzieniem szpinakowym, musisz najpierw przygotować ciasto. w tym celu wymieszaj za pomocą miksera mleko z mąką, jajkami, żółtkami, olejem i szczyptą soli. usmaż naleśniki na rozgrzanej patelni.
2. na drugiej patelni przygotuj nadzienie. w tym celu poszatkuj cebulki i czosnek i podsmaż. po chwili dodaj umyty i osuszony szpinak a następnie pokrojone w ćwiartki pomidorki. dodaj bulionetkę drobiową knorr i duś do momenty, gdy wszystkie składniki się połączą. jeśli na patelni zostało jeszcze trochę płynu, to go odlej. poczekaj aż nadzienie ostygnie.
3. ser feta pokrój na kawałki i wymieszaj z nadzieniem. dopraw ostrą papryką.
4. naleśniki nadziewamy masą i zwijamy w rulon. tak przygotowane podgrzewamy w piekarniku lub na patelni. ciepłe naleśniki podajemy z sosem spaghetti
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation