Kuchnia

desery

Pascha wielkanocna S.OLMA

Składniki:

1 kg dobrze zmielonego sera twarogowego
250 g masła
200 g cukru pudru
10 g cukru wanilinowego
5 ugotowanych żółtek
100 g mieszanki orzechów
50 g suszonych moreli
50 g suszonej żurawiny
20 g pistacji
50 g rodzynek
skórka z 2 limonek

Przygotowanie:

W robocie kuchennym lub misce utrzeć ugotowane żółtka z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i kawałkami zimnego masła. Wszystkie składniki ubić do uzyskania kremowej konsystencji. Do powstałej masy stopniowo dodawać ser twarogowy - jeśli masa jest zbyt sucha, należy dodać trochę słodkiej śmietanki. Gdy masa jest już dobrze wymieszana, na koniec należy dodać pokrojone suszone owoce, mieszankę orzechów, skórkę z limonki i pistacje. Gotową masę przełożyć na metalowy cedzak wyłożony pieluchą lub bawełnianą ścierką. Przykryć talerzykiem i odstawić do lodówki na całą noc, następnie wyjąć i udekorować suszonymi owocami.

Czytaj więcej na: https://dziendobry.tvn.pl/a/sekret-idealnego-sernika-wielkanocnego-zdradzil-go-sebastian-olma?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=paste
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation