Kuchnia

desery

Krem sułtański z "Dziewczyn do wzięcia"

Składniki na krem sułtański:

500 ml śmietanka 36%
2 łyżki cukier puder
100 g rodzynki
100 ml rum
4 łyżki czekolada do picia
bezy do pokruszenia

Jak wykonać krem sułtański

Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem. Dzielimy na dwie równe części, do jednej dodajemy czekoladę rozpuszczoną do konsystencji śmietany gęstej.

Rodzynki namaczamy w rumie. Krem podajemy w dużych szklankach, posypujemy rodzynkami, bezami.

Czytaj więcej na: https://dziendobry.tvn.pl/a/filmowa-kuchnia-andrzeja-polana-przepisy-na-ciasta-i-desery-z-kultowych-produkcji?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=paste
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation